What to do in Barneveld

Ben je van plan een bezoekje te brengen aan onze Concept Store? Lees dan verder. In dit artikel geven wij jou een idee van hoe je jouw bezoek aan Sohome kunt combineren met andere leuke highlights in of rondom Barneveld.

1. Dutch Interior

Ben je nog niet uitgeshopt als het gaat om interieur? Neem dan een kijkje in het Experience Center van Dutch Interior. Deze vind je op loopafstand van onze woonwinkel in Barneveld. Hier vind je de Nederlandse merken Eleonora, By-Boo, Sevn en Mattz. Van Retro tot Industrieel en van Landelijk tot Romantisch. Bij Dutch Interior vind je alles wat je interieurhart begeert. Nieuwsgierig geworden? Je kunt de Experience Center vinden aan de Albert Plesmanstraat 10 in Barneveld.

2. Erf Janz

Pluktuinen worden steeds populairder, want wat is er nou leuker dan een zelf geplukte bos bloemen of bak met fruit? Niet alleen bij tuintjes van particulieren, maar ook bij uitgestrekte velden van een boer kun jij de mooiste bossen bloemen of lekkerste fruitsalades samenstellen.

Dit kan ook in de buurt van Barneveld, namelijk in Voorthuizen. Op tien minuutjes rijden van onze Concept Store ligt namelijk ‘Erf Janz’. Hier kun je tegen een klein prijsje bloemen en vers fruit plukken, direct van het land. Zij zorgen ervoor dat er een mandje en een schaar/mesje voor je klaarligt. Houd er wel rekening mee dat de pluktuin niet het hele jaar geopend is. Neem hier een kijkje voor de openingstijden.

Pluktuin
Pluktuin
Pluktuin

3. Shoppen in het centrum

Houd je niet alleen van interieurshoppen, maar ook van kledingshoppen? Dan vind je in het centrum van Barneveld verschillende winkels waar je niet alleen je interieur, maar ook je garderobe een upgrade kunt geven. Zo vind je in de Jan van Schaffelaarstraat de kledingwinkels Norah en De Garage. Ook in de Langstraat en op het Raadhuisplein zijn leuke winkels te vinden om je garderobe uit te breiden. Wil je weten welke winkels er nog meer te vinden zijn in Barneveld? Kijk dan snel hier . En plan jouw middag shoppen.

4. De Gribus

De perfecte manier om alle indrukken van de Sohome Concept Store te laten bezinken is onder het genot van een heerlijke lunch. Deze vind je in Barneveld bij de Gribus. Hun uitgebreide lunch- en dinerkaart staat vol smakelijke keuzes, dus voor ieder wat wils! Niet alleen voor lunch, maar ook voor een grote kop koffie met een stuk taart ben je bij de Gribus aan het goede adres.

5. Landgoed Schaffelaar

Laat de auto nog even staan en loop na de heerlijke lunch of kop koffie bij De Gribus door naar Landgoed Schaffelaar. Dit landgoed bestaat uit een kasteelachtig huis, een parkbos en een grote weide met een gracht eromheen. Het park is opengesteld voor wandelaars en is de perfecte plek om even tot rust te komen. Wist je dat deze locatie ook vaak gebruikt wordt als trouwlocatie? Dat het een plaatje is voor het oog is dus duidelijk. Ook het kasteel is toegankelijk. Wie dit kasteel betreedt waant zich al snel in een andere wereld. Verder bevindt zich Restaurant De Oranjerie op landgoed Schaffelaar. Dé ideale locatie om te dineren of even iets te drinken.

Landgoed Schaffelaar

Volg onze social media kanalen en laat je inspireren door de mooiste trends en interieuritems.