Wabi Sabi

Wabi Sabi, de Japanse filosofie van levenslust. Een begrip dat moeilijk uit te leggen is door de sterke verbinding met de Japanse cultuur. Kort gezegd is Wabi Sabi de schoonheid van imperfectie. Naast dat het een levensfilosofie is komt Wabi Sabi ook terug in kunst, de liefde én interieur. In deze Japanse esthetiek wordt de schoonheid van imperfectie en onvolledigheid gewaardeerd. Voor een interieur met een rustige en natuurlijke sfeer kun je de woontrend Wabi Sabi toepassen.

Moza
Victoria Falls
Baha

Bloei van de tijd

Het woord Sabi staat voor ´de bloei van de tijd´. In de woonstijl wordt de slijtage en het ouder worden van elementen in het interieur gezien als een eenvoudige elegantie. Met het neutrale kleurpallet en de natuurlijke materialen is Wabi Sabi een woonstijl die rust uitstraalt. De schoonheid van imperfectie kan voorkomen in de natuurlijke materialen, zoals een door ouderdom verkleurde koperen schaal die steeds meer een turquoise kleur aanneemt.

It's the little things

Wil jij je huis omtoveren tot een oase van rust door de Wabi Sabi woonstijl te gaan toepassen in je interieur, maar weet je niet waar je moet beginnen? Start met het veranderen van de kleine dingen, waar je niet al te veel voor hoeft te doen. Neem bijvoorbeeld een wand met drukke posters en hang hier voor in de plaats een mooi neutraal wandpaneel op. Door steeds meer kleine aanpassingen te doen kun je geleidelijk je huis helemaal in de Wabi Sabi stijl inrichten.

Hoe pas je de Wabi Sabi woonstijl nou toe in je eigen interieur? Door de simpele en rustige uitstraling van de woonstijl is het belangrijk dat er niet te veel elementen in jouw interieur staan. Je moet een minimalistische plek creëren met natuurlijke materialen die helemaal naar jouw smaak zijn.


Ook kun je de stijl helemaal eigen maken met het kleurgebruik. Bij Wabi Sabi worden neutrale kleuren gebruikt. Je kan natuurlijk zelf een keuze maken of je voor de warme tonen gaat, zoals beige, of dat je kiest voor een wat koelere kleur grijs. Maak jouw interieur helemaal Wabi Sabi met de perfecte meubels voor in jouw interieur.

Alaia
Asia

Less is more

Door kleine aanpassingen kan jouw interieur al een hele nieuwe look krijgen. Probeer in plaats van alles te vervangen ook eens dingen weg te laten. Zo behoud je de rust van Wabi Sabi en past je interieur helemaal bij de simpele en minimalistische woonstijl. Gebruik niet te veel kleur in je interieur, houd het kleurpallet neutraal en maak gebruik van natuurlijke kleuren. Er is veel inspiratie te vinden en iedereen creëert de Wabi Sabi woonstijl helemaal op zijn eigen manier.

Ben je geïnspireerd geraakt door deze nieuwe trend? Lees dan hier over de populaire materialen, kleuren en texturen van 2022 voor nog meer inspiratie.

Volg onze social media kanalen en laat je inspireren door de mooiste trends en interieuritems.

Shop hier de mooiste producten voor een Wabi Sabi interieur