Take it slow
Alles over slow living

Stap in de wereld van slow living, waar minimalisme en rust samenkomen. Slow living is een levensstijl waar we leven in het hier en nu. We doen bewuste aankopen voor in ons interieur en laten hierbij onze persoonlijkheid zien. We volgen niet meer klakkeloos de laatste trends op, maar richten ons juist op rust, persoonlijkheid en simplisme. Met deze tips helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen slow living interieur.

Bubba
Licia
Summer

Less is more

Een minimalistisch interieur staat bekend om zijn rust en eenvoud. Gelukkig is dit makkelijk te creëren. Ga voor neutrale kleuren, zoals wit, beige, grijs en zwart. Dit zorgt voor een rustige en tijdloze uitstraling. Probeer overbodige spullen en rommel zoveel mogelijk te vermijden. Ook ronde vormen en natuurlijke materialen zoals hout, linnen en riet helpen bij het creëren van een minimalistisch interieur.

Ton sur ton

Vermijd felle kleuren en drukke printjes en laat je betoveren door de magie van ton sur ton. Combineer verschillende tinten van dezelfde kleur en creëer een verfijnde en elegante uitstraling. Ton sur ton kan worden toegepast op muren, meubels, textiel, accessoires en zelfs op de vloer. Doordat het op zoveel manieren toe te passen is, past het goed bij elke stijl.

Just relax

Tot rust komen in je interieur doe je niet door alleen te kijken naar kleuren en materialen. Meubels spelen hierbij namelijk ook een grote rol. Een heerlijke loungebank waar jij in kan wegdromen is daar één van. Combineer dit met een ronde salontafel en een leuke vaas. Maak het af door er een bijpassend vloerkleed neer te leggen en je heb een eenvoudige, maar stijlvolle ruimte. Daarnaast is een leuke fauteuil waar jij een goed boek in kan lezen perfect voor een slow living interieur. Creëer een rustig hoekje met een fauteuil en een bijzettafel en je bent klaar.

Let's decorate

Bij slow living gaat het niet om het verzamelen van veel accessoires, maar om het selecteren van enkele bijzondere stukken die een persoonlijke betekenis hebben. Denk bijvoorbeeld aan keramieken vazen, bijzondere wanddecoratie, wollen kleden, vloerkleden en zelf gemaakte wasmanden. Kies dus zorgvuldig je accessoires uit en zorg ervoor dat jouw interieur er niet overvol mee komt te staan.

Brunella
Twig
Alish

Hoe doe je het zelf?

Hierboven zijn alle kenmerken van een slow living interieur benoemd. Om het voor jullie zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij alle stappen nog een keer op een rij gezet.

1. Creëer een rustgevend kleurenpalet. Ga voor neutrale kleuren zoals,
wit, beige, grijs, zwart of pastel.
2. Minimaliseer en vereenvoudig. Vermijd rommel en overbodige spullen.
3. Voeg ronde vormen en natuurlijke materialen toe aan het interieur.
4. Kies voor fijne meubels zoals loungebanken en fauteuils waarin jij helemaal tot rust kan komen.
5. Kies bewust voor accessoires die persoonlijkheid en betekenis toevoegen aan jouw interieur.

Eettafel Lange Jan

Volg onze social media kanalen en laat je inspireren door de mooiste trends en interieuritems.

De beste items voor jouw slow living interieur