Filters
Sorteren
Ronde salontafels hout Filters instellen
Prijs
 1. 129
  tot
  1000
Lengte
 1. 40cm
  tot
  90cm
Hoogte
 1. 30cm
  tot
  50cm
Diameter
 1. 40cm
  tot
  90cm
Set
 1. Enkel 20
 2. Set 14
Materiaal tafelblad
 1. Hout 33
 2. Glas 1
 3. Metaal 1

Ronde salontafels hout

Een goed gekozen ronde houten salontafel maakt de woonkamer helemaal af.

Of je nu van grote salontafels op een vaste plek houdt, liever een aantal kleine (in elkaar schuifbare) tafeltjes bij elkaar zet of de voorkeur geeft aan een salontafel met opbergmogelijkheid: bij Sohome vind je een uitgebreide collectie ronde salontafels met een houten tafelblad.

Meest bekeken

34 artikel(en)

Je hebt alle 34 artikelen gezien
Meest bekeken

34 artikel(en)

Je hebt alle 34 artikelen gezien

Kies eens een ronde houten salontafel

Bij het kiezen van een salontafel zijn er niet zoveel mensen die kiezen voor een rond, hout exemplaar. Meestal is een vierkante of een rechthoekige tafel de favoriete keuze. Maar waarom zou je ook eens niet voor rond kiezen? Met een ronde salontafel ga je voor iets anders. Ronde vormen zijn een mooi contrast met de rechte lijnen van je kasten, je banken, je fauteuils en je vloerkleed. Een ronde salontafel maakt dat de kamer er niet zo streng uitziet en creëert meteen een zeker gehalte gezelligheid.

Er is heel wat keuze in ronde salontafels, en bestaan er voor elke stijl van woninginrichting. Kies bijvoorbeeld voor je moderne woonkamer voor een tafel met houten blad en stalen poten. Kies voor wit met hout voor je Scandinavische woning. Ronde vormen zijn trendy, we zien het de laatste jaren meer en meer opduiken in onze interieurs. Maar kies niet zomaar om het even welke ronde salontafel. Er zijn een aantal zaken waar je best op let als je voor de aankoop van een ronde salontafel staat.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een salontafel?

• In vergelijking met vierkante salontafels met dezelfde diameter, hebben ronde salontafels een blad met een kleinere oppervlakte. Daarom zijn veel mensen geneigd een grotere ronde salontafel te kiezen. De ideale afstand tussen je bank en je salontafel rond is 40cm beenruimte. Houd hiermee dus rekening.

• Meet eerst je bank op en kijk dan naar de hoogte van de salontafel. Een salontafel heeft een ideale hoogte van 50cm. Ze mag op dezelfde hoogte of maximaal 10cm hoger dan je bank komen. Lager dan je bank is niet aan te raden omdat je dan dieper moet bukken om vanuit je zetel iets op je tafel te plaatsen. Bij een salontafel rond in vorm, is dit dubbel zo belangrijk. Door de ronde vorm zit niet iedereen even dicht bij de tafel. Soms moet je verder reiken om iets op je tafeltje te plaatsen dan bij een vierkante of rechthoekige tafel. Daarom is de hoogte erg belangrijk.

• Hou bij het opmeten van je tafel ook rekening met naar buiten toelopende poten. Je stoot er makkelijker tegenaan dan bij tafels met een gesloten metalen onderstel of tafels die volledig tot tegen de grond uitgewerkt zijn. Ideaal is om in dit geval wat meer beenruimte te voorzien.

• Als je over weinig ruimte beschikt en je je ronde salontafeltje te klein vindt, kies dan voor twee kleine ronde tafeltjes, salontafels die in elkaar schuiven of een salontafel waar bijzettafeltjes bij horen. Zo kun je, wanneer je gasten krijgt, makkelijk je salontafeltje uitbreiden.

• Denk er aan dat er salontafels bestaan met een opbergruimte. Dit is altijd handig als je spullen wilt wegbergen.

Combineren is belangrijk

Als je je woning inricht, dan bepalen combinaties de uitstraling van je interieur. Dit geldt voor alles: vloeren, plafond, muren, ramen en deuren, meubelen, verlichting en accessoires. Als je kiest voor een ronde salontafel, dan kun je ze best combineren met andere ronde elementen in de kamer. Als je ervoor zorgt dat al deze ronde accenten mooi verdeeld zijn over je woning, dan krijg je een stijlvol geheel. Denk bijvoorbeeld aan ronde lampenkappen, zowel voor je hang-, vloer- , wand of tafellampen.

Kies voor sierkussens met cirkelprints of hang een ronde spiegel op. Ook een ronde klok of een wandkleed waarin ronde vormen voorkomen, passen perfect bij je ronde salontafel. Ga voor een rond vloerkleedje onder je bijzettafeltje of zorg voor een mooie ronde poef.

Ben je in plaats van een ronde houten salontafel op zoek naar een andere salontafel? De meeste van onze salontafels zijn op voorraad, hetgeen korte bezorgtijden garandeert. Ben je op zoek naar een design salontafel of een industriële salontafel? Deze en nog vele andere soorten salontafels bestel je bij Sohome. Hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres. Bestel vandaag nog en geniet al over een paar dagen van jouw leuke ronde salontafels!