Industriële tafels

In een moderne, industriële woning mag een soortgelijke tafel zeker niet ontbreken. Plaats er mooie eetkamerstoelen omheen en het plaatje is compleet.

Jouw nieuwe industriële tafel shop je online bij Sohome! Maak een keuze uit onze trendy modellen en wij bezorgen je industriële tafel gratis op afspraak bij je thuis.

Meest bekeken

Artikelen 1 tot 36 van 102

Je hebt 36 van de 102 artikelen gezien
Meest bekeken

Artikelen 1 tot 36 van 102

Je hebt 36 van de 102 artikelen gezien

Kies voor stoer en duurzaam

Industriële tafels komen oorspronkelijk uit fabrieken en werkhuizen. Ze moesten vooral sterk zijn en lang meegaan. Ze dateren uit de tijd dat er nog geen kunststoffen bestonden. Deze eigenschappen zien we ook terug bij onze hedendaagse industriële tafels. Ze zijn vervaardigd uit hout, metaal, beton(look) en glas. Industriële tafels zien er stoer uit en gaan heel lang mee. Of het nu om een eettafel, een salontafel of een bijzettafel gaat, de industriële stijl oogt robuust. Ook sidetables, bartafels, bureaus en tafels voor buiten zijn in dezelfde stoere vorm uitgewerkt. Kijk bijvoorbeeld eens naar het label Kave Home. Hier vind je industriële tafels met een dik houten tafelblad en stoere metalen poten. De poten zijn bijvoorbeeld ontworpen in een trapezium vorm of een kruisvormige constructie. Bij het label By-Boo bijvoorbeeld vind je ronde salontafels in hout, metaal en glas die perfect in een industrieel interieur passen. Brix heeft ook de betonlook in zijn tafels opgenomen, wat heel erg goed gaat met een stoere gietvloer of ruwe bakstenen muren. Dit zijn maar een paar voorbeelden van het grote gamma industriële tafels dat je hier vindt.

Hoe laat je jouw industriële tafel het best tot zijn recht komen?

Niet elke tafel past zomaar in elk industrieel pand of loft. Hier vind je een aantal tips voor het kiezen van de perfecte tafel.

  1. Bekijk goed waar ze komt te staan. Het eerste waar je op moet letten is natuurlijk de grootte. Dit hangt af van het aantal personen in je gezin ofwel of je vaak gasten hebt. Als ze in een heel grote kamer komt te staan, kies je best voor een grote tafel. Een kleine tafel in een reuze ruimte staat een beetje 'verloren'.

  2. Kies materialen die ook in de rest van je interieur voorkomen. Heb je veel hout in je woning? Kies dan een tafel met hout. Heb je grote raampartijen met zwarte metalen kozijnen? Dan mogen de poten van je tafel bijvoorbeeld in zwart staal zijn. Heb je al een grote vitrinekast met glazen deuren? Dan kun je kiezen voor een tafel met een glazen blad.

  3. Kijk naar de kleuren en lichtinval in je interieur. Een tafel is een relatief groot oppervlak en kan met zijn kleur een grote invloed uitoefenen. Vind je je kamer bijvoorbeeld te donker? Kies dan voor een tafel in een lichte kleur.

Kies de juiste combinaties

Niet alleen je tafel, maar ook andere elementen in je interieur bepalen de sfeer. Combineer je industriële tafel met stoelen en kasten in dezelfde stijl. Denk er ook aan om je verlichting in een stoere stijl te kiezen. Kies ook hier voor robuust hout, metaal, glas en betonlook. En wat denk je van een stoer vloerkleed: patchwork of een verweerd Oosters tapijt? Ook al gaat het 'slechts' om een wandrekje, een spiegel of een tijdschrifthouder, kies deze zorgvuldig uit. Zo krijg je een stijlvol uniform geheel. Het toont dat jij zorgzaam met je interieur omgaat.

Ben je in plaats van een industriële tafel op zoek naar een andere tafel? De meeste van onze industriële tafels zijn op voorraad, hetgeen korte bezorgtijden garandeert. Ben je op zoek naar een industriële bartafel, industriële tafellamp, industriële eettafel of een industriële salontafel? Dezen en nog vele andere soorten industriële tafels en lampen bestel je bij Sohome. Hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden namelijk de laagste prijzen van de Benelux. Je hebt recht op 30 dagen retour. Zelfs achteraf betalen is mogelijk!