Filters
Sorteren
Uitschuifbare eettafels Filters instellen
Kleur
 1. ZwartZwart19
 2. BruinBruin17
 3. WitWit15
 4. HoutHout12
 5. GrijsGrijs3
Prijs
 1. 189
  tot
  2800
Lengte
 1. 70cm
  tot
  330cm
Uitschuifbaar
 1. Niet uitschuifbaar 597
 2. Uitschuifbaar 66
Materiaal onderstel
 1. Hout 33
 2. Metaal / Staal 33

Uitschuifbare eettafels

Een uitschuifbare eettafel is de perfecte oplossing voor een eetkamer met weinig ruimte. De verlengbare eettafel neemt maar een kleine plaats in, maar als er gasten komen, tover je 'm zo om naar een gezellige tafel waar iedereen aan kan plaatsnemen.

Sohome biedt een flink assortiment uitschuifbare eettafels in diverse uitvoeringen.

Meest bekeken

Artikelen 1 tot 36 van 66

Je hebt 36 van de 66 artikelen gezien
Meest bekeken

Artikelen 1 tot 36 van 66

Je hebt 36 van de 66 artikelen gezien

Aandachtspunten bij uitschuifbare eettafels

Met hoeveel mensen zit je gemiddeld om de eettafel en komen er vaak vrienden over de vloer om een hapje mee te eten? Dat zijn vragen die je je kunt stellen bij de aanschaf van een uitschuifbare eettafel. Blijft hij de meeste tijd uitgeschoven staan of juist andersom? In ieder geval bieden uitschuifbare eettafels het grote voordeel dat ze bij feestjes of bezoek groter gemaakt kunnen worden.

Meet wel de plek op waar de eettafel komt te staan. Denk daarbij ook aan de hoogte van de uitschuiftafel. Deze bedraagt gemiddeld tussen 72 en 80 cm. Aan de hand daarvan kun je ook zien of de zithoogte van de eetkamerstoelen juist is. Daarnaast is het belangrijk dat je de eettafel gemakkelijk uitschuift én hij stabiel blijft. Bij het butterfly-systeem liggen de extra stukken tafelblad bijvoorbeeld onder het kleine uitschuifbare tafelblad. Bij het uitschuiven klap je ze eenvoudig omhoog en zet ze vervolgens vast.

Rondom de uitschuifbare eettafel

Hoeveel eetkamerstoelen koop ik bij een uitschuifbare eettafel? Het is wel zo prettig om de uitschuifbare eettafel in beide toestanden van dezelfde stoelen te voorzien. Zit je door de week met z'n vieren om de uitschuifbare eettafel en bijvoorbeeld in het weekend met zes of acht personen, dan moeten de extra stoelen door de week ook een plaatsje hebben.

Je kunt ze elders in huis een plekje geven, bijvoorbeeld aan beide kanten van een sidetable, als zitgelegenheid in de gang of in de hoek van de slaapkamer. Als je compleet nieuwe eetkamerstoelen koopt, let dan ook op de armleuningen. Deze nemen extra plaats in beslag. Als de ruimte het toelaat zijn eetkamerstoelen met armleuningen echter wel bijzonder comfortabel. Hou ook rekening met een eventuele hanglamp als je een dergelijke eettafel koopt. Het is wel fraai als de lamp altijd boven het midden van de eettafel blijft hangen, in wat voor toestand de uitschuifbare eettafel zich ook bevindt.

Merken van uitschuifbare eettafels

Voor een uitschuiftafel is een kijkje bij Kave Home de moeite waard. Het bedrijf is onderdeel van Julià Grup, een Spaanse meubelzaak met meer dan 35 jaar ervaring. Het is aan te bevelen het aanbod geregeld te bekijken, want de nieuwe trends volgens elkaar in een hoog tempo op. Neem ook eens een kijkje bij de andere merken.

De filter is daarbij een handig hulpmiddel, want je kunt al vooraf kiezen voor uitschuifbare of niet uitschuifbare eettafels. Vervolgens kun je de zoekopdracht aanpassen en bijvoorbeeld de vorm of het materiaal aanvinken. Als de maat, vorm en kleur eenmaal past, dan is het een kwestie van smaak om de favoriete uitschuifbare eettafel te kiezen. Die smaak geldt dan niet alleen voor de uitschuiftafel zelf, maar ook voor het complete plaatje. Dat wil zeggen, past de eettafel die uitschuifbaar is ook bij alle andere meubels en accessoires in de kamer?

Ben je in plaats van een uitschuifbare eettafel op zoek naar een eettafel met houten tafelblad, witte eettafel, ronde eettafel, industriële eettafel of ovale eettafel? Deze eettafels en nog vele andere soorten tafels bestel je eenvoudig & snel bij Sohome.