Eettafels

Of je nu een grote eettafel met plaats voor 10 personen zoekt of een compacte eettafel om de ruimte efficiënt te gebruiken; er is keuze genoeg in de collectie van Sohome.

Ook de vorm en de uitstraling van de tafel zijn niet geheel onbelangrijk, daarom bieden we je een prachtige collectie eettafels aan die jouw keuken of eetkamer absoluut iets extra’s geven. Bij Sohome vind je ongetwijfeld de eettafel die je zoekt.

Meest bekeken

Artikelen 109 tot 144 van 838

Je hebt 144 van de 838 artikelen gezien
Meest bekeken

Artikelen 109 tot 144 van 838

Je hebt 144 van de 838 artikelen gezien

Ruime collectie moderne eettafels bij Sohome

De eettafel is weer helemaal terug als centrale plek in huis. Bij Sohome.nl bieden we je daarom een prachtige collectie eettafels die jouw keuken of woonkamer absoluut iets extra’s geven. De ideale eettafel kan makkelijk de ochtendspits bij het gezinsontbijt aan, biedt voldoende ruimte voor gezellig en uitgebreid tafelen met dierbaren en functioneert daarnaast vaak als handige werkplek. De moderne eettafel is niet alleen praktisch, maar ook nog een echte sfeermaker en mag gezien worden door zijn mooie vormgeving. Bij Sohome vind je een uitgebreide collectie eetkamertafels voor je keuken of woonkamer, die zeker aan je wensen zal voldoen!

Eettafel aandachtspunten

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een eettafel? Allereerst is het belangrijk de beschikbare ruimte in huis op te meten. Denk niet alleen aan de omvang van de tafel, maar ook aan de stoelen. Heb je nog stoelen van een oude eetkamertafel of schaf je meteen nieuwe stoelen aan? Let er in dat geval op hoeveel ruimte de tafel met alle stoelen in beslag neemt. Daarmee voorkom je eventuele teleurstellingen. Houd er dan ook rekening mee of de stoelen wel of geen armleuning hebben, want dat soort extraatjes nemen de nodige plaats in beslag.

Als je geregeld kennissen of familie over de vloer hebt voor een etentje of een gezellig potje kaarten, dan is het verstandig om een uitschuifbaar model te kiezen. Tafels die uitschuifbaar zijn tref je bij Sohome in allerlei vormen aan: ovaal, vierkant, rond en rechthoekig. Welk model past het beste in mijn kamer? Die keuze hangt van veel factoren af. In het algemeen geldt een ronde tafel als gezelliger dan de andere vormen. Je kunt er namelijk altijd een stoel bijschuiven en het aantal mensen rondom de tafel uitbreiden. Ook de tafelpoten spelen bij de keuze een belangrijke rol. Ronde tafels hebben vaak maar één tafelpoot in het midden, terwijl bij de andere modellen vaak vier poten nodig zijn.

Soorten eetkamertafels

Het aanbod eettafels is bijzonder groot. Dat betekent aan de ene kant dat je even de tijd moet nemen om de geschikte tafel te vinden, maar aan de andere kant vind je vast en zeker de eetkamertafel die aan al je wensen voldoet. Sommige klanten weten al 100% zeker dat ze een ronde of een rechthoekige eettafel willen hebben. Er zijn ook genoeg mensen die twijfelen. Kies je voor een ronde tafel, dan is het belangrijk dat er voldoende ruimte omheen is, want dit model staat letterlijk in het middelpunt.

Daardoor is hij ook voor iedereen gemakkelijk bereikbaar. Is je kamer smal en rechthoekig, dan is een lange tafel een goede optie. Die kun je natuurlijk ook goed tegen de wand schuiven. Dat geldt eveneens voor het vierkante model. Let ook op het materiaal van de tafel. Tower Living biedt bijvoorbeeld moderne eettafels van massief eiken aan, maar ook eettafels met een teakhouten bovenblad. Het voordeel van een massief houten tafel is dat hij zwaar en robuust is en een behaaglijke charme ademt. Zo'n eetkamertafel past goed in een rustieke omgeving.

Eettafels combineren

In de meeste gevallen is de tafel een multifunctioneel meubelstuk. Op het moment dat hij niet voor het eten wordt gebruikt, is het vaak een ideale plek om een kop koffie of thee aan te drinken. Maar ook voor het maken van huiswerk of een bordspelletje is de tafel zeer geliefd. Denk vóór de aanschaf ook even aan de verlichting. Vervang je de oude eettafel, dan is het de vraag of de lamp die erboven hing ook bij de nieuwe tafel past. Hing er geen lamp boven de oude eettafel, dan is het een overweging waard een nieuwe lamp aan te schaffen, vooral als de eettafel weinig tot geen daglicht krijgt. Een sierlijke kroonluchter of een moderne, witte lamp, dat hangt helemaal van je smaak én de kleur van de eettafel af.

Tot slot is ook de ondergrond in huis een belangrijke factor. Komt de tafel op een tapijt te staan, op een houten vloer of op tegels in de keuken? Vooral bij tegels is het verstandig om te controleren of hij niet te zwaar is voor de vloertegels. Alle modellen hebben hun eigen stijl. Kijk en vergelijk de mogelijkheden. Bij Kave Home kom je bijvoorbeeld altijd de laatste trends uit de woonwereld tegen. Maar dat is slechts één van de vele bekende merken waar Sohome mee samenwerkt.

De meeste van onze eettafels zijn op voorraad, hetgeen korte bezorgtijden garandeert. Ben je op zoek naar een houten eettafel, industriële eettafel, witte eettafel, ronde eettafel, ovale eettafel of uitschuifbare eettafel? Deze en nog vele andere soorten eettafels bestel je bij Sohome. Goedkope eettafel kopen? Ook dan ben je bij Sohome aan het juiste adres. Wij bieden namelijk de laagste prijzen van de Benelux. Je hebt recht op 30 dagen retour. Zelfs achteraf betalen is mogelijk!