Spot On

Zet je lichten weer aan nu het ’s avonds vroeg donker wordt. Hoe fijn is het als je verlichting meteen een heerlijke sfeer geeft. Verlichting is er in allerlei vormen en maten. Voor elke ruimte in je woning zijn er wel fijne en passende soorten te vinden.

Shana
Jungle
Bubble Shaded

Lampen om van te smullen

Hanglampen zien we vaak terug boven de eettafel. Qua materialen heb je veel keuze. Metalen lampen zien we al een hele tijd, maar de laatste trend is de hanglamp gemaakt van glas. Wat we ook vaak zien zijn dan meerdere kleine lampen, soms in verschillende vormen en hangend op verschillende hoogtes. Dit geeft een speels effect boven je eettafel. De meeste glazen hanglampen hebben een prachtig kleurverloop waardoor je in een oogwenk sfeer creëert. De meeste lampen kun je aansluiten op een dimmer. Zo bepaal je zelf de sfeer die je wenst. Voor een romantisch diner wil je natuurlijk ander licht dan bij een gezellige spelletjesavond met vrienden.

Frederic
Atom

Slaap lekker

Daarnaast zijn hanglampen ook perfect voor in de slaapkamer. Natuurlijk kun je in deze ruimte ook kiezen voor een plafondlamp, maar een hanglamp geeft vaak net wat meer sfeer. Ga voor een variant in de Japandi stijl, gemaakt van rotan of bamboe, voor een prachtig natuurlijke uitstraling.


En over je slaapkamer gesproken… naast je bed staan nachtkastjes of tafeltjes waar je bijvoorbeeld een boek neerlegt. Ook een tafellamp verdient een plek naast je bed. Deze lampen zien we veel terugkomen in een gouden kleur, maar ook hier is de natuurlijke look niet meer weg te denken. Denk dan aan een tafellamp met een rotan kap of rustend op een houten voet.

Lampje, lampje aan de wand

Wandlampen hangen, zoals de naam al zegt, aan je wand. Deze vind je vaak boven of vlak naast de bank. Zo kun je fijn een boek of tijdschrift lezen. Ga voor een stijlvolle goudkleurige wandlamp of sla twee vliegen in een klap met een wandrek waar een lamp in verwerkt is. Zo creëer je niet alleen licht, maar ook een gezellig hoekje met een mooie accessoire. En wat dacht je van een wandlamp naast je bed, in plaats van een tafellamp. Dit geeft de ruimte meteen een prachtige hotel chique sfeer.

Adeta
San Carlos
Mayson

Laag en hoog

Vloerlampen staan prachtig naast je bank of fauteuil en zijn een goede keuze als je een wat grotere woonruimte hebt. Zeker lampen die rusten op een driepoot nemen wat meer ruimte in beslag. Maar ook als je ruimte kleiner is hoef je het idee van een vloerlamp niet af te schrijven. Een lamp met één poot is kleiner, maar net zo sfeervol.


Ook een plafondlamp is een sfeermaker. Deze lampen kunnen eigenlijk in elke ruimte wel, maar vaak zie je deze vooral in de hal. Misschien denk je bij een plafondlamp aan een rond, eenvoudig exemplaar, maar er zijn ook eyecatchers die jouw plafond echt laten opvallen. Ook hier wordt er gebruik gemaakt van glas en natuurlijke materialen. Zo blijf je maar omhoogkijken. Lights on, spot on.

Volg onze social media kanalen en laat je inspireren door de mooiste trends en interieuritems.

De mooiste verlichting voor een sfeervol thuis