Rond tafelen

Je ziet ze steeds vaker voorbijkomen in interieurprogramma’s en woonmagazines: ronde tafels. Ook zijn de perfecte plaatjes van deze trend in overvloed op Instagram en Pinterest. Van landelijke houten eettafels tot chique marmeren ronde salontafels. Een ronde tafel maakt jouw eetkamer of woonkamer nóg gezelliger en neemt vaak minder ruimte in beslag. Benieuwd waarom een ronde tafel een goede keuze is voor jouw interieur? Wij zetten de voordelen op een rijtje.

Talca
Naima
Jolene

Meer gezelligheid

Er wordt steeds meer tijd doorgebracht aan de eettafel. We dineren er, we borrelen met vrienden en familie, we spelen spelletjes en deze plek dient tegenwoordig voor velen ook als werkplek. Belangrijk dus om van je eethoek een gezellige ruimte te maken. Een ronde eettafel speelt daarin een grote rol. Naast dat een ronde eettafel super trendy staat, zorgt het ook voor extra gezelligheid. Dit komt doordat je iedereen aan kunt kijken en je dus makkelijker gesprekken kunt voeren. Ook zit je met een oneven aantal beter aan een ronde tafel. Zo voorkom je dat er iemand ‘’alleen’’ moet zitten.

Strong
Nola

Eindeloos variëren met zitplekken

Een ronde eettafel biedt de mogelijkheid om te variëren met verschillende zitmeubelen. Ga je voor een robuuste eetkamerstoel, of kies je voor een smaller model? Wanneer je kiest voor een niet al te grote eetkamerstoel creëer je eventueel een extra zitplek, of ruimte voor bijvoorbeeld een krukje. Ook de stijl van de stoelen spelen een belangrijke rol. Kies je voor stoelen in een neutrale kleur, of voor een vrolijke gekleurde stoelen? Ga voor wat het beste bij jou, de tafel én de ruimte past!

Eetkamerstoelen

Perfect voor kleinere ruimtes

Niet iedereen heeft ruimte voor een ruime eettafel of grote salontafel. Wil je toch efficiënt met de ruimte omgaan? Dan is een ronde tafel de perfecte oplossing voor jou. Deze nemen namelijk veel minder ruimte in beslag en staan ook nog eens super speels! Ga voor een ronde eettafel in de eethoek, of creëer een knus plekje met een ronde salon- of bijzettafel in de woonkamer. Meer tips voor jouw interieur? Haal dan inspiratie uit deze 5 tips voor een stijlvolle woonkamer.

Nóg meer sfeer

Sfeer in huis aanbrengen kun je het beste doen met verlichting. Een mooie hanglamp boven de ronde eettafel hangen voegt dan ook veel sfeer toe aan de ruimte. Zo zet je jouw stijlvolle eethoek in de spotlights.

Judi
Chow
Toke

Volg onze social media kanalen en laat je inspireren door de mooiste trends en interieuritems.

Shop hier de mooiste ronde tafels en bijpassende items