Donkere dagen,
licht in huis

Langzaamaan gaan we weer richting de donkerste dag van het jaar. De klok is inmiddels een uur achteruitgezet wat betekent dat het steeds vroeger donker wordt. Maar dat het buiten een groot deel van de dag donker is hoeft niet te betekenen dat dit binnen ook zo is. Als je jouw interieur erop afstemt is het juist een ontzettend gezellige en sfeervolle periode. Vind je het lastig te bepalen hoe je het nou sfeervol maakt? Lees dan snel verder.

Begin bij het begin

Mushroom
Rue de Temple
Blackout

Het start bij het maken van een lichtplan. Wil je bepaalde hoeken en meubels in de spotlight zetten of wil je alleen sfeer creëren? Het begint bij het invullen van deze vragen. Op basis hiervan kun je bepalen waar je de verlichting wil hebben. Ook bepaal je in deze fase wat voor lichtbron je kiest. Maak hierin de keuze tussen een wat fellere lamp waar je bij zou kunnen lezen of een zacht en warm licht voor de gezelligheid.

Doe eens gek

Zodra je de keuze hebt gemaakt waar en wat voor soort licht er moet komen kun je gaan nadenken over het type lamp. Ga je voor een hanglamp, vloerlamp, tafellamp of een plafondlamp? Er is genoeg keuze! Denk bij deze stap eens out of the box. Plaats een vloerlamp niet naast de bank, maar kies voor een wat hogere lamp die je bij de eettafel kunt plaatsen. Hetzelfde geldt voor een hanglamp. Altijd mooi boven de eettafel, maar hang er eens eentje naast de bank. Deze variatie geeft jouw interieur een speelse look.

Moon
Rupert

De keuze is reuze

Niet alleen in het type verlichting heb je veel keus, ook als het aankomt op stijl, kleur, materiaal en vormen. Momenteel zijn natuurlijke materialen zoals bamboe erg populair. Een all time favourite is de industriële lamp van metaal. Houd je van minimalistisch? Kies dan voor een lamp waarbij de lichtbron zichtbaar is.

Liever iets huiselijker? Ga dan voor een lampenkap met een speels, opengewerkt motief erin. Het licht dat hier vanaf komt zal gegarandeerd veel sfeer opleveren.

De sfeervolle puntjes op de i

Naast de juiste verlichting kiezen kun je nog een hoop extra sfeer aan jouw huis toevoegen door te kiezen voor kaarsen. Door de juiste kaarsenhouders en windlichten te kiezen wordt het echt een toevoeging aan je interieur. Wil je voor chique gaan? Dan heeft Richmond Interiors een aantal mooie exemplaren voor je in het assortiment. Liever iets minimalistischer? Kies dan voor een zwarte kaarsenhouder van WOOOD.

Je hoeft dus echt niet in het donker te gaan zitten de komende tijd! Shop snel jouw favoriete verlichting.

Volg onze social media kanalen en laat je inspireren door de mooiste trends en interieuritems.

Shop hier de mooiste verlichting