Filters
Sorteren
Wijnkasten & Wijnrekken Filters instellen

Wijnkasten & Wijnrekken

Sohome heeft een stijlvolle collectie wijnkasten! Wijnkasten zijn niet alleen praktisch, maar ook ontzettend sfeervol voor in je interieur.

Of je nu op zoek bent naar een wijnkast met een retro, klassiek of strak design, in ons assortiment vind je het item van jouw dromen. Laat de kast gratis én snel thuisbezorgen. Dan geniet je binnenkort al van je nieuwe aanwinst.

Meest bekeken

Artikelen 1 tot 36 van 39

Je hebt 36 van de 39 artikelen gezien
Meest bekeken

Artikelen 1 tot 36 van 39

Je hebt 36 van de 39 artikelen gezien

Verschillende wijnen, verschillende wijnkasten

Wijnkasten brengen de sfeer van oeroude, stoffige wijnkelders in huis én ze hebben een gezellig, decoratief karakter. Veel van dit soort kasten zijn uitgerust met vakken om de flessen wijn in te leggen plus extra ruimte voor accessoires zoals bijvoorbeeld glazen. Een rustieke kast of een wit, modern exemplaar met uitschuifbaar plateau; het aantal variaties is groot. Kies de kast die past bij de rest van het interieur en let erop dat hij niet al te dicht bij de verwarming staat, want de temperatuur heeft invloed op de wijn.

Tips bij aanschaf

Moeten wijnflessen liggen of staan? Het kan allebei. Vooral wijnen met een kurk worden liggend bewaard, zodat de kurk niet uitdroogt en afbrokkelt. Tegenwoordig hebben veel wijnflessen echter een draaidop. In dat geval is er niets op tegen om de flessen staand te bewaren. Zorg er wel voor dat de bewaarwijnen beneden in de kelder komen te liggen en de wijnen die op dronk zijn in de wijnkast van de woon- of eetkamer. Het is zonde om per ongeluk een dure wijn te openen die nog niet op smaak is. Denk er eens over na of je planten of bijvoorbeeld een rieten mandje op de wijnkast wilt zetten. In dat geval is een lagere kast een aanrader.

Rondom de wijnkast

Een wijnkast is niet alleen praktisch, maar het is ook een sfeermaker in huis. Denk bij de aanschaf ook aan een passende belichting. Denk bijvoorbeeld aan een plafondlamp waarmee je de wijnkast in de schijnwerpers kunt zetten. Of wat te denken van een stijlvolle tafellamp op de kast. Sohome.nl heeft op het gebied van verlichting van alles in huis om de wijnkast net dat kleine beetje extra te geven en ze helemaal tot hun recht te laten komen.