Filters
Sorteren
Industriële buffetkasten & vitrinekasten Filters instellen
Kleur
 1. BruinBruin9
 2. ZwartZwart6
 3. HoutHout6
 4. GrijsGrijs1
 5. MetaalMetaal1
Prijs
 1. 159
  tot
  2929
Breedte
 1. 45cm
  tot
  220cm
Hoogte
 1. 70cm
  tot
  230cm
Materiaal
 1. Hout 14
 2. Metaal / staal 9

Industriële buffetkasten & vitrinekasten

Meest bekeken

23 artikel(en)

Je hebt alle 23 artikelen gezien
Meest bekeken

23 artikel(en)

Je hebt alle 23 artikelen gezien

Kies een industriële buffetkast als eyecatcher

Een industriële buffetkast of een industriële vitrinekast zijn vrij grote meubels. Het zijn echte blikvangers in de kamer. Daarom is het ook heel belangrijk om de juiste keuze te maken. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het niet altijd eenvoudig is om juist die kast te kiezen die bij jou en je interieur past. Het onderscheid tussen een buffet- of een vitrinekast is niet altijd even duidelijk. Met een buffetkast bedoelen we meestal een kast met deuren of laden én een bovenste gedeelte met legplanken en/of met deuren met glas. Een industriële vitrinekast is meestal opgebouwd uit alleen legplanken en glazen deuren. Hieronder vind je een aantal tips die jou helpen de juiste keuze te maken.

Waar moet je op letten bij de keuze van jouw industriële vitrinekast?

Denk eerst aan het materiaal waarin de kast is gemaakt. Zowel een industriële vitrinekast als een industriële buffetkast kan uitgevoerd zijn in hout, metaal of een combinatie van hout en metaal, en eventueel glas. Laat je inspireren door de verschillende ontwerpen.

Dan kijk je natuurlijk naar de plaats waar je industriële buffetkast of industriële vitrinekast komt te staan. Meet de ruimte goed uit. Houd hierbij rekening met doorgangen tussen tafel en kast en kijk bijvoorbeeld of je voldoende ruimte hebt om stoelen van onder de tafel te schuiven. Voorzie voldoende ruimte naast de kast, zodat ze niet vlakbij andere meubelen komt te staan. Hoe meer deze grote kasten alleen staan, hoe meer ze tot hun recht komen.

Bepaal zelf de indeling van je kast. Wil je dat je veel ruimte hebt om je mooie spulletjes te tonen? Dan moet je zeker voor een industriële vitrinekast gaan. Wil je echter ook nog de mogelijkheid om zaken weg te bergen achter deuren of laden? Kies dan voor een industriële buffetkast.

Zorg voor combinaties die werken

Laat je industriële buffetkast of vitrinekast aansluiten bij je interieur. Zorg voor combinaties tussen je verlichting, je accessoires, muurdecoratie, vloerkleden en sierkussens bijvoorbeeld. Hou het allemaal in dezelfde stijl. Wil je overal een stoere robuuste industriële stijl, of mogen er bijvoorbeeld bij je industriële buffetkast ook fijnere elegante elementen in meespelen? Kies je over het algemeen voor lichte of donkere kleuren? Jij bepaalt!