Het Liefdesnestje

Februari, de maand van de liefde. De perfecte maand om wat extra liefde te geven aan jouw interieur. De romantische woonstijl is nog steeds geliefd door veel mensen, maar heeft zich ook erg ontwikkeld de laatste jaren. We hebben de mooiste trends en items voor een romantisch interieur voor je op een rijtje gezet zodat jij niet te lang hoeft te swipen... uh scrollen voor jouw eigen romantische liefdesnestje!

In vuur en vlam

Lizzy
Georgina

Van een romantisch liefdesnestje hoor je het warm te krijgen vanbinnen. Dit begint bij de kleuren die je in het interieur terug ziet komen. Bij een romantisch interieur denk je misschien direct aan roze. Deze gedachte is zo gek nog niet. Roze in huis is hot! En dan hebben we het niet over zuurstokroze, maar over mooie oudroze tinten of zachte pastelkleuren. Combineer met aardse tinten of ga voor een ton sur ton kleurenpalet. Zo heb je variatie in kleur maar zit er ook rust in. Ga voor kleuren aan de muur en in je meubels en accessoires.

Match made in heaven

Warmte haal je niet alleen uit kleur, maar materiaal is net zo belangrijk. Het perfecte materiaal voor een romantisch interieur is zacht en aaibaar. Knuffelbare stoffen mogen daarom ook zeker niet ontbreken! Teddy, velvet, chenille en bouclé in huis zet je gegarandeerd in vuur en vlam. Ook houten meubels zie je veel terugkomen in de romantische woonstijl. Ga voor een eettafel van hout met teddy eetkamerstoelen. Als dat geen perfecte match is...

It’s all in the details

Details zijn heel belangrijk in een romantisch interieur. Denk aan een sierlijke afwerking bij meubels en accessoires voor een dromerige sfeer. Ook opvallende prints zie je veel terug in deze woonstijl, geïnspireerd op de natuur bijvoorbeeld. Een groot wandkleed aan de muur of een velvet poef met print is wat betreft ons een schot in de roos. Toch zie je ook steeds vaker wat stoerdere elementen in een romantisch interieur terugkomen. Een zwarte tafel of stalen pootjes. Dit geeft de warme, dromerige uitstraling net weer even een twist.

Liefde is...

Cupido’s favoriet

Natuurlijk mogen accessoires echt niet ontbreken in een romantisch interieur. Want wat moet je zonder kaarsen in een liefdesnestje? Ga voor sierlijke kandelaren in de trendy goudkleur. En style de zithoek met kussens met romantisch printje, een zacht vloerkleed en een warm plaid om gezellig onder te kruipen met jouw Valentijn. Neem ook zeker een kijkje bij de Cupido van onze merken: Rivièra Maison. Het perfecte woonmerk als je van een romantisch interieur houdt.

Bouqet
Brandy
Pacifica

Volg onze social media kanalen en laat je inspireren door de mooiste trends en interieuritems.

De meest romantische items voor jouw liefdesnestje