Het hart van je woonkamer: de salontafel

In je woonkamer breng je veel tijd door. Je leest een boek op de bank, ligt tv te kijken of je ploft op een comfy fauteuil na een lange dag werken. In het midden van je woonkamer staat de salontafel waar je drinken en hapjes neerzet, maar het is ook de perfecte plaats voor accessoires, zoals kaarshouders, een vaas met droogbloemen of een tafellamp. Dit maakt van de salontafel het echte middelpunt van je woonkamer. Salontafels komen in allerlei vormen en maten; voor elke ruimte is er wel een perfect exemplaar te vinden. Wij zetten de mooiste salontafels voor je op een rijtje, zodat je makkelijk kunt kiezen. Voor welke vorm tafel ga jij?

Fleska
Raylan
Marcia

Ronde salontafels

De laatste tijd zien we veel ronde salontafels voorbijkomen en dat is niet voor niks. Deze vorm is behalve trendy ook erg handig neer te zetten in elke woonkamer. Je kunt er makkelijk omheen lopen en er zijn geen randen waar je je aan kunt stoten. Ook biedt een ronde salontafel een fijn contrast met de rechte lijnen in je interieur. Heb je niet veel plek in je zithoek, ga dan voor een enkele ronde tafel. Is jouw woonkamer wat ruimer, plaats dan een set ronde tafels bij elkaar voor een speelse look.

Crane
Carnelian
Glaze

Ronde bijzettafels

Naast een salontafel is ook een ronde bijzettafel een onmisbaar item in jouw woonkamer. Een bijzettafel is wat kleiner en daardoor handig te verplaatsen naar verschillende plekken in je woonkamer. Zet je ronde bijzettafel naast de bank of je fauteuil voor een handige plek voor je kop thee of plaats er meerdere bij elkaar in het midden van je zithoek en gebruik ze als salontafel. Combineer de salon- of bijzettafel met een stijlvol vloerkleed voor een optimale sfeer.

Glazen salontafels

Een glazen salontafel heeft een luxe uitstraling en zorgt voor een chique look in je woonkamer. Kies voor een tafel die helemaal uit glas bestaat of voor een exemplaar met een stalen onderstel voor een stoerdere look. Zet er wat fijne accessoires op; het glas zorgt voor een mooie reflectie van deze accessoires. Dit maakt het plaatje helemaal compleet.

Vierkante salontafels

Een vierkante salontafel is een veel gekozen vorm. De vierkante vorm is praktisch, omdat deze niet veel ruimte in beslag neemt. Het heeft een strakke en moderne look, waardoor de tafel eigenlijk in elk interieur wel past. Ga voor één grote vierkante salontafel of zet meerdere exemplaren in je woonkamer die je deels onder elkaar kunt schuiven.

Chester
Teca

Volg onze social media kanalen en laat je inspireren door de mooiste trends en interieuritems.

Shop hier de mooiste salontafels