Functioneel
inrichten

Een woontrend die het zeker waard is om toe te passen bij jou in huis is het zo efficiënt en zo slim mogelijk inrichten van jouw woning. Uitschuifbare eettafels, halbankjes met opbergruimte of stijlvolle roomdividers. Voor ieder plekje in huis is er wel een trendy item te vinden die het makkelijk maakt om functioneel te wonen. Bij Sohome helpen we je graag om efficiënt wonen ook stijlvol te houden.


Wil jij jouw huis functioneel inrichten? Lees dan snel verder voor de leukste tips.

Aan tafel!

Connect
Adrienne

Ook de eetkamer kun je zo functioneel mogelijk inrichten. Laat de eetkamer ruimtelijk overkomen door organische vormen te gebruiken. Deze organische vormen kun je terug laten komen in de vitrine- of buffetkast, maar ook in de eettafel. Heb je veel spullen die je kwijt moet in de eetkamer? Ga dan voor een ruime kast met dichte deuren. Zo kun je al je spullen een plekje geven zonder dat het er rommelig uit gaat zien. Wil je nog meer ruimte besparen in de eetkamer? Ga dan voor een handige uitschuifbare eettafel. Zo kun je bij een dinertje voor twee de tafel klein maken, met een groter gezelschap maak je de tafel groter zodat iedereen kan aanschuiven.

Verdeel de ruimte

Klein maar fijn

Als je niet zo veel ruimte in huis hebt is het extra belangrijk om alles functioneel en overzichtelijk in te richten. Kies in een kleine woning voor ‘slimme meubels’. Dit kan van alles zijn: een multifunctioneel krukje die overal onder geschoven kan worden, een spiegel die de mogelijkheid geeft om er spullen aan op te hangen of een vakkenkast voor aan de muur. Zo zijn er nog veel meer handige oplossingen voor een kleine woning, die het wonen makkelijker en overzichtelijker maken.

Persona
Barney
Nell

Ruimtelijk inrichten

Wil je een kamer zo ruimtelijk mogelijk inrichten, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan kan je het best starten met kleine veranderingen die een groot verschil maken. Verander bijvoorbeeld de wanddecoratie. Kies voor een grote spiegel in plaats van een donker wandpaneel en ga voor een leuke wandplank om nog meer opbergruimte te creëren. Met kleine veranderingen zoals deze maak je de kamer al een stuk ruimtelijker, zonder er al te veel moeite voor te doen.

Volg onze social media kanalen en laat je inspireren door de mooiste trends en interieuritems.

Shop hier handige items om jouw interieur zo functioneel mogelijk in te richten