Duurzaam wonen

Duurzaam wonen en milieuvriendelijk leven zijn termen die we steeds vaker horen en waar gelukkig steeds meer actie in ondernomen wordt. Duurzaam wonen kan je natuurlijk groots aanpakken door in een energiezuinig huis te leven, maar wil je een positieve bijdrage aan het milieu leveren, alleen weet je niet zo goed hoe? Begin gewoon klein. Want, ieder beetje helpt! Hieronder lees je waar je op kunt letten bij het inrichten van jouw woning.

Tafellamp Sunset
Salontafel Vittorio

Investering in de toekomst

Wat is dat eigenlijk, duurzaam wonen? Even kort uitgelegd: Een product moet sociaal verantwoord geproduceerd zijn met zo min mogelijk verbruik van energie en grondstoffen. Én daarbij moeten producten lang mee kunnen gaan en herbruikbaar zijn.

We willen graag meer in harmonie leven met de natuur. Zo halen we de natuur in huis door gebruik te maken van materialen zoals, bamboe en rotan. Maar ook natuursteen draagt zijn steentje bij. Tegenwoordig worden veel meer meubels gemaakt van deze materialen. Voordeel, ze passen bij bijna iedere woonstijl. Zo heeft bijvoorbeeld Tower Living meubels gemaakt van gerecycled teakhout en werkt Kave Home veel met rotan. Je ziet het terug in diverse meubelstukken. Van lampen tot eetkamerstoelen.

Sohome - Jouw online woonwinkel Sohome - Jouw online woonwinkel

Haal groen in huis

Wat eigenlijk de afgelopen jaren al terug te zien is in ons interieur zijn allerlei soorten planten. Zelfs de ouderwetse kamerplanten zijn razend populair. Waar ze vroeger alleen bij je oma op het bijzettafeltje stonden, vinden we ze nu door het hele huis. Ze passen helemaal bij de interieurtrends van nu en daarnaast dragen ze ook bij aan het verduurzamen van je woning. Het binnenklimaat verbetert namelijk doordat de lucht gezuiverd wordt. Combineer met duurzame materialen zoals massief acaciahout. Zo haalt bijvoorbeeld Dutchbone het hout linea recta uit te natuur!

Eettafel Pepper
Eettafel Pepper
Hanglamp Boo

Kies de juiste materialen

Meubels gemaakt van massieve houtsoorten zijn ideaal want je kunt ze na een tijdje behandelen zodat ze nog langer mee gaan. Zet bijvoorbeeld je eetkamertafel in een white-wash en geef deze zo weer een nieuw leven. Ook zijn er minder voor de hand liggende materialen zoals bepaalde stoffen of leren meubels die bewust uitgekozen kunnen worden. Kies bijvoorbeeld een gerecyclede leren bank van WOOOD. Ook achter de kleinere items zit soms een duurzaam verhaal. Neem bijvoorbeeld agaat. Dit is een edelsteen met adembenemede kleuren. Bijzettafel Agate, de naam zegt het al, is ingelegd met dit steensoort. En het is prachtig!

Volg onze social media kanalen en laat je inspireren door de mooiste trends en interieuritems.

Shop duurzame items