Botanisch wonen

De botanische woonstijl is en blijft ontzettend populair. Een fijne ontspannen sfeer creëren om heerlijk tot rust te komen in eigen huis, wie wil dat nou niet? Veel planten, botanische prints en natuurlijke, pure materialen in het interieur maken deze Urban Jungle stijl helemaal af. Daarnaast speelt duurzaamheid een belangrijke rol.

Puur natuur
Vogue
Aardse tinten en groen

Natuurlijke materialen en kleuren spelen een belangrijke rol bij deze ontspannen woonstijl. Veel aardse tinten, maar de kleur groen staat centraal. Materialen als rotan, hout en jute mogen dan ook zeker niet ontbreken. De materialen hebben een natuurlijke kleur die zorgen voor een rustige en naturel look. De collectie van Kave Home sluit daarom ook perfect aan bij deze botanische woonstijl. Daarnaast versterken botanische prints dit effect. Denk hierbij aan planten, bloemen en bladeren, maar ook aan dieren als insecten en vlinders.

Een botanisch interieur

Haal groen in huis

Dit betekent niet dat je meteen heel het huis moet gaan schilderen of behangen. Met een paar opvallende accenten kan je namelijk al veel bereiken. Ga bijvoorbeeld voor mooie groene bank, hierdoor zal je interieur al een heel andere uitstraling krijgen. Wil je de kleur groen iets subtieler verwerken? Kleed je wand dan gezellig aan door middel van groene wanddecoratie, of een stijlvolle groene poef. Ook het gebruik van planten is een must. Het creëert niet alleen voor veel sfeer, maar het is ook nog eens heel functioneel. Planten zorgen er namelijk voor dat de zuurstof in huis schoon blijft. Daarnaast zorgt het ervoor dat we er ook heel vrolijk van worden

Sunset
Tika
Rumour

‘Duurzaam en botanisch wonen gaan heel erg goed samen’

Het hergebruiken van producten of het vinden van tweedehands vintage pareltjes is iets wat goed aansluit bij deze Urban Jungle stijl. Door kleine aanpassingen te doen bij bestaande items, steek je je oude producten in een nieuw jasje. Hierdoor maak je het duurzaam inrichten van je huis niet alleen leuk, maar ook goedkoper.

Ook Dutchbone sluit met haar mix van stijlen en wereldse items goed aan bij botanisch wonen. Zij maken unieke producten die geproduceerd worden van de meest duurzame materialen.

Volg onze social media kanalen en laat je inspireren door de mooiste trends en interieuritems.

Shop de mooiste items voor een botanisch interieur