6x verschillende eetkamerstijlen

De eetkamer is een van de belangrijkste ruimtes in het huis. Deze ruimte is voor jou misschien wel belangrijker dan de zithoek. Schenk daarom ook genoeg aandacht aan de look en feel die jouw eethoek moet uitstralen. We nemen je mee langs 6 verschillende eetkamerstijlen en tonen hierbij de mooiste producten binnen deze trends. Welke stijl past bij jou?

Hotel chique

Laten we beginnen met de woonstijl hotel chique. De naam zegt het eigenlijk al, hier staat luxe centraal. Denk aan marmeren tafelbladen, gouden poten en velvet eetkamerstoelen. Bij het merk Richmond Interiors zit je gegarandeerd goed als je op zoek bent naar een hotel chique interieur.

Dynasty
Tabassum
Blackbone

Scandinavisch

Houd jij van een rustig en eenvoudig interieur waar lichte kleuren centraal staan? Dan kun je jouw eethoek het beste binnen de Scandinavische woonstijl zoeken. Binnen deze stijl vind je veel strakke en smalle vormen. Een rechthoekige, ovale of Deens ovale tafel is een goede optie als je voor een Scandinavische eethoek gaat. Licht houten tinten doen het goed en ook wit blijft populair. Combineer het met de prachtige eetkamerstoelen van het merk Jesper Home en je hebt direct een prachtige eethoek.

Wabi Sabi

De Wabi Sabi woonstijl ligt een beetje in het verlengde van de Scandinavische stijl. Ook deze woonstijl straalt rust uit, maar waar de Scandinavische stijl zich richt op perfectie en een strak interieur focust de Wabi Sabi stijl zich juist op de schoonheid van imperfectie. Ook hier zie je veel hout terug, maar dan wat minder strak afgewerkt. Eettafel Harisson van Rivièra Maison is hier een mooi voorbeeld van. Een eetkamerstoel waarbij hout en webbing gecombineerd worden past ook prachtig in deze stijl. Maak de eethoek af met een rotan hanglamp en het Wabi Sabi plaatje is compleet.

Industrieel

Liever een wat donkerder interieur, maar geen fan van een hotel chique interieur? Zoek je items dan meer in de industriële hoek. Dit geeft het totaal plaatje een stoere uitstraling. Een zwart, houten eettafel met een stalen poot is hiervoor de perfecte basis. Ook hierbij matchen velvet eetkamerstoelen goed. Liever nog stoerder, kies dan een eetkamerstoel met een leren look en matchende stalen poten. Hang er een lamp boven met bollen van smoke glas, zoals de Bubble Shaded lijn, en je hebt een stoer geheel.

Felipe
Bubble Shaded

Eclectisch

Tegenwoordig krijg je steeds meer keuze in materialen. Waar we een tijd terug vooral voor een leder look eetkamerstoel kozen zijn nu juist de bouclé en chenille eetkamerstoelen populair. Ook het mixen van materialen, kleuren en structuren werkt vaak goed. Plaats bijvoorbeeld een mix aan stoffen en bouclé eetkamerstoelen aan een eettafel van hout gecombineerd met staal. Een bamboe hanglamp erboven en je hebt een speels maar stijlvolle eethoek gecreëerd. De eclectische woonstijl straalt echt persoonlijkheid uit.

Bohemian

Gek op kleur? Ook daarmee kun je losgaan in de eethoek. In de bohemian woonstijl is veel kleur zeker geoorloofd. Ga voor eetkamerstoelen in een fel kleurtje of kies ook hier voor een mix aan verschillende kleuren. Wil je het wel enigszins rustig houden kies dan wel voor hetzelfde materiaal.

Volg onze social media kanalen en laat je inspireren door de mooiste trends en interieuritems.

De mooiste items voor jouw eethoek