5x cultuursnuivenZo zien de huizen eruit van onze buren

Pak je paspoort maar! Het is tijd om een kijkje te nemen over de grens. Elke stijl heeft zijn eigen kenmerken en uitstraling, van de natuurlijke schoonheid van Ibiza tot de tijdloze elegantie van de Engelse woonstijl. Of je nu houdt van warme, aardse kleuren of juist van een rustige, serene sfeer, er is voor ieder wat wils in deze 5 verschillende interieurstijlen van onze buren.

Frankrijk, Parijs

Balloon dog
Class
Hazel

Als we denken aan Frankrijk valt de mode stad Parijs niet te missen. Een typisch Parijs interieur is stijlvol, elegant en verfijnd. Het staat bekend om zijn ingetogen luxe en tijdloze uitstraling, met een combinatie van klassieke en moderne elementen. In een Parijs interieur worden vaak lichte, neutrale kleuren gebruikt, zoals beige, crème en grijs, gecombineerd met accenten van pastelkleuren zoals zacht roze en lichtblauw. Decoraties zijn subtiel en verfijnd, zoals een chique tafellamp of een ingelijste kunstprint met een mix van moderne en antieke kunstwerken, spiegels en wandlampen. Het gebruik van verfijnde stoffen zoals fluweel en zijde, en decoratieve details zoals kroonluchters, geven het interieur een luxe uitstraling. Kortom, een typisch Parijs interieur is een combinatie van klassieke elegantie met liefde voor de stad en je interieur.

Duitsland

Een Duits interieur kan verschillende stijlen hebben, maar over het algemeen wordt het gekenmerkt door een combinatie van functionaliteit en esthetiek. Vaak wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, leer en steen, die zorgen voor een warme en gezellige sfeer. In een typisch Duits interieur zijn meubels vaak solide en robuust, met veel aandacht voor detail en vakmanschap. Comfortabele zitmeubels en functionele kasten met veel opbergmogelijkheden vind je hier terug.

Opbergkast Bali

We love Ibiza: Spanje

De typische Ibiza-stijl is geïnspireerd op de natuurlijke schoonheid van het eiland met een tikkeltje boho. De basis is vaak wit gecombineerd met warme, aardse kleuren zoals zand, beige en bruin. Natuurlijke materialen zoals hout, rotan en linnen zijn niet te missen en worden veel gebruikt voor meubels en decoratieve stukken. Een kenmerkende eigenschap van de Ibiza-stijl woonkamer is het gebruik van veel kussens en dekens in verschillende texturen en patronen met opvallende kleuren. Planten en bloemen dragen bij aan de frisse uitstraling en ontspannen sfeer!

Elmina
Rumer
Bamboo

Engeland


De typische Engelse woonstijl wordt gekenmerkt door een elegante en traditionele uitstraling, waarbij er veel aandacht wordt besteed aan details en ambachtelijke elementen. Houten lambrisering, sierlijke plafonds en grote open haarden zijn vaak terug te vinden in Engelse woningen. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van warme en neutrale kleuren, zoals beige en bruin. Daarnaast zijn meubels en accessoires van hoogwaardige kwaliteit en hebben vaak een klassieke uitstraling. De Engelse woonstijl straalt een tijdloze elegantie uit en is nog steeds populair over de hele wereld.

Denemarken

Sky
Licia
Areca XL

De Deense interieurstijl, ook wel bekend als Scandinavian design, staat bekend om zijn minimalistische en functionele benadering. In Deense interieurs zie je vaak lichte houten vloeren en meubels van natuurlijke materialen zoals hout en leer. Witte muren en lichte tinten als grijs en beige worden vaak gebruikt om een ruimtelijk en rustgevend effect te creëren. Ook worden er vaak accenten van zwart en donker hout gebruikt om een mooi contrast te creëren. De Deense interieurstijl is een populaire woonstijl over de hele wereld en wordt vaak gezien als een tijdloze stijl die altijd in de mode zal blijven.

Volg onze social media kanalen en laat je inspireren door de mooiste trends en interieuritems.