sterDe woonkamerster

5 tips voor een gezellige & stijlvolle woonkamer

Is jouw woonkamer toe aan een upgrade, maar weet je niet waar je moet beginnen? Goed nieuws! Wij hebben 5 tips om jouw woonkamer gezelliger én stijlvoller te maken. Lees snel verder en ontdek wat jij kan veranderen in huis.

1. Vind dé perfecte bank.

Een bank is niet weg te denken uit onze woonkamers. Je wilt niet alleen een comfortabele zitplek creëren, maar ook een bank met een stijlvolle uitstraling. Toch is het belangrijk om eerst te kijken welke opstelling het beste in jouw woonkamer past. Denk vervolgens na over het comfort, de kleur, het model en de materiaalkeuze.

Hoekbank Jill
Hoekbank Willem

2. Relaxen in een fauteuil.

Een fauteuil is een zitplek om even volledig in te ontspannen. Maak een keuze uit een wat grotere variant, een opvallende kleur of apart materiaal.

Ga je liever voor wat meer rust en eenheid? Kies dan voor een fauteuil in dezelfde stijl als de bank. Let hierbij ook op de keuze van de poot. Een schuin lopende blokpoot geeft een totaal andere sfeer dan een strak, smal metalen hoekpoot.

3. Maak een statement met een kast.

Ventana

Maak jij graag een statement binnen je interieur, maar weet je niet hoe? Kies dan voor een grote kast in de woonkamer. Wandkasten en wandrekken worden steeds populairder en zijn dé perfecte plek om jouw mooiste spullen en accessoires in te plaatsen. Door een kast te kiezen waarbij open en dicht gecombineerd wordt heb je zowel ruimte om in op te bergen als items te kunnen showen.

4. Accessoires
maken de ruimte.

Accessoires heb je nooit genoeg. Een mooie vaas, kandelaren of juist een aantal gekke objecten. Deze accessoires kun je goed gebruiken om jouw ‘pronk’ kast op te vullen maar kunnen ook gerust buiten de kast gebruikt worden. Kies bijvoorbeeld verschillende sierkussens voor op de bank.

Accessoires

5. Creëer sfeer met de juiste verlichting.

Verlichting is een van de belangrijkste, maar ook lastigste items die aangeschaft moeten worden voor het interieur. Je zet een prettige sfeer neer door te kiezen voor de juiste verlichting. Maar niet alleen de armaturen zijn hierin een belangrijke keuze, ook de lichtbronnen zelf. Ga je de lamp decoratief gebruiken? Kies dan voor warm licht, zoals de lichtbronnen uit de Goldline serie.

Kristina
Tieme
Verlichting - 3
Jacki

Volg onze social media kanalen en laat je inspireren door de mooiste trends en interieuritems.

Shop de musthaves voor een gezellige en sfeervolle woonkamer